Alkoholisti työelämässä 

Työ on usein viimeinen asia, jota alkoholisti suojelee ja myös käyttää kilpenään uskotellakseen itselleen ja muille, että hänen kohdallaan ei ole kysymys alkoholismista – työn kun hän on aina kaikesta huolimatta hoitanut.

Alkoholistit ovatkin usein erittäin hyviä ja tunnollisia työntekijöitä, varsinkin raitistuttuaan. Alkoholismi on sairaus josta voi toipua ja jota todella maksaa vaivaa hoitaa, myös taloudellisesta näkökulmasta. Hoitamaton alkoholismi vaikuttaa aina koko yrityksen ilmapiiriin, työtehoon ja sitä kautta suoraan tulokseen. Meillä on olemassa toimiva ja tehokas ratkaisu tilanteen korjaamiseksi.

Alkoholismi kehittyy hiljalleen eikä useinkaan ole helppoa sanoa, milloin hallittu ja hyvää oloa tuottava alkoholinkäyttö siirtyy riippuvuuden puolelle. Juomisesta tulevat kielteiset seuraukset näyttäytyvät ensimmäisenä henkilön lähipiirissä lapsille, puolisolle tai vanhemmille.

Kun juominen huomataan myös työyhteisössä, alkoholismi on murentanut lähipiirin hyvinvointia jo vuosien ajan. Työkaverin tai työnantajan on usein vaikea keksiä, kuinka ottaa asia puheeksi rakentavasti ja loukkaamatta yksityisyyttä. Paras teko alkoholistille itselleenkin on kuitenkin se, että juomiseen puututaan lujasti mutta lempeästi.

Jos huomaat työyhteisössäsi henkilön käytöksessä piirteitä alkoholin häiritsevästä käytöstä ja kaipaat apua auttaaksesi ja tilanteen korjaamseksi, soita meille, p. 020 121 3300. Kokemuksemme on tukenasi.