AHDISTAAKO LÄHEISESI JUOMINEN?

 • Onko juomisesta puhuminen "arka aihe"?

 • Onko läheisesi "kireä", ellei hän saa päihdettä?

 • Selitteleekö hän usein juomistaan vedoten "stressiin,työpaineisiin, unettomuuteen" tai muihin vastaaviin ulkoisiin syihin?

 • Valehteleeko läheisesi juomisestaan?

 • Juoko hän salaa sinulta?

 • Haistatko oudoissa tilanteessa alkoholin hajun?

 • Tuntuuko sinusta, ettet enää tunne häntä, hän on "muuttunut joksikin muuksi"?

 • Tuntuuko sinusta, että olet kadottanut oman elämäsi, kun ajatuksesi ovat jatkuvasti läheisesi asioissa?

Jos edellä kuvatut asiat tuntuvat tutuilta, apua on tarjolla. Tämä voimakas ilmiö, joka pyörittää elämäänne on sairaus nimeltä alkoholismi! Me tunnemme tämän ilmiön omasta takaa sekä läheisen että alkoholistin näkökulmasta.

Alkoholismisairaus aiheuttaa stressiä, työpaineita ja unettomuutta – ei päinvastoin. Alkoholisti elää häpeässä, jonka johdosta pullo menee piiloon ja asiasta puhuminen on arka aihe. Alkoholisti on nokkela keksimään syitä juomiselleen ja koska elämä on muodostunut sietämättömäksi – niitähän löytyy. Alkoholistin persoonallisuus muuttuu riippuvuuspersoonallisuudeksi, siksi et enää tunne häntä. Oma elämäsi on kateissa, koska olet tahtomattasi lähtenyt taisteluun sairautta vastaan, joka ei toimi järjen logiikalla. Alkoholisti ei juo kiusallaan, vaan siksi, että hänellä on sairaus nimeltä alkoholismi.

Kaikki tämä voi kuitenkin muuttua. Soita päivystävään numeroomme 020 121 3300, me kerromme miten se tapahtuu ja miten saat läheisesi hoitoon. Vastaamme mielellämme myös kaikkiin mieltänne askarruttaviin kysymyksiin.

AHDISTAAKO OMA JUOMINEN?

 • Onko ilo hävinnyt juomisesta?

 • Juominen ahdistaa, mutta selittämättömästi huomaat taas juovasi?

 • Oletko yrittänyt vähentää tai lopettaa juomista, mutta epäonnistut toistuvasti yrityksissäsi?

 • Olet tietyn ajanjakson juomatta, mutta kun olo kohentuu riittävästi, juot taas?

 • Perustelet juomistasi, unettomuudella, stressillä, työpaineilla tai muilla ulkoisilla seikoilla?

 • Koetko "lääkitseväsi" itseäsi alkoholilla?

 • Tunnet häpeää ja syyllisyyttä juomisesta?

 • Juotko salaa muilta?

 • Huomaatko muuttuneesi epärehelliseksi; valehtelet usein läheisillesi ja työkavereillesi?

Jos nämä asiat tuntuvat tutuilta, apua on tarjolla. Nämä asiat ovat tuttuja myös meille. Kaikki Minnesota-päihdeterapeuttimme omaavat omakohtaisen toipumiskokemuksen alkoholismista. Me tiedämme omasta kokemuksesta, millaista alkoholistin juominen todellisuudessa on ja minkälaista hoitoa toipuminen vaatii.

Alkoholismi aiheuttaa ahdistusta ja masennuksen kaltaisen tilan. Kun aivomme ovat sopeutuneet päihteelle, olomme tuntuu muuttuvan ajan mittaa sietämättömäksi ilman päihdettä. Loppua kohden ei päihdekään enää juuri auta, vaan siirrymme ilottomaan pakkojuomiseen. Alkoholismi aiheuttaa myös unettomuutta. Alkoholisti joutuu hyvin usein turvautumaan päihdyttäviin unilääkkeisiin, jotka vain pahentavat sairautta. Toiset kokevat käyttävänsä alkoholia unilääkkeenä. Tunnemme häpeää juomisestamme, jonka vuoksi alamme selittelemään juomistamme ja valheet tulevat tutuiksi. Persoonallisuutemme muuttuu. Rikomme jatkuvasti omaa moraaliamme vastaan. Lopulta salaisuuksien täyteinen paha olomme ja ahdistuksemme käy niin suureeksi, että on muutoksen aika.

Apua on tarjolla. Hoidon käynyt raitis alkoholisti elää vapaana juomisen pakkomielteestä elämästä aidosti nauttien. Soita päivystävään numeroomme 020 121 3300, me kerromme mielellämme asiasta lisää.

 

FENIX-KLINIKAT OY

Fenix-klinikat tarjoaa tehokasta Minnesota-mallin mukaista hoitoa päihderiippuvuuteen sairastuneille ja läheisille. Hoidon tavoitteena on juomisen tarpeen poistuminen, täysraittius, mielenrauha ja uusi elämä koko yhteisölle.

Sairaus on päihteestä riippumatta kaikilla sama, samoin sen tuloksellinen hoito. Päihde voi olla mikä tahansa keskushermostoon vaikuttava aine, ja usein onkin kyse eri päihdyttävien aineiden sekakäytöstä. Päihderiippuvuuteen ei ole olemassa tehokasta lääkehoitoa.

Lääkkeetön hoito perustuu tieteellisissä tutkimuksissa tehokkaaksi todettuun malliin sairauskäsityksestä. Sekä hoidon käyneet, riippuvuudesta toipuneet henkilöt että heidän läheisensä kokevat ennenkokemattoman elämänlaadun parantumisen vapauttavan oppimisprosessin kautta.

Fenix-klinikoilla hoito on ihmisarvoa ja yksityisyyttä kunnioittavaa. Hoidon päämäärä on raitistumisen myötä palata normaaliin, hyvään elämään omana itsenään vapaana riippuvuudesta ja sen mukanaan tuomista negatiivisista asioista. 

Hoitohenkilökunnallamme on paitsi omakohtainen kokemus päihderiippuvuudesta toipumisesta, myös terveydenhoitoalan koulutus.

Hoitolaitos sijaitsee luonnonkauniilla ja rauhallisella paikalla järven rannalla Ähtärissä. Osoitteemme on Leirikeskustie 47, 63700 Ähtäri.